joi, 5 februarie 2015

Dragostea nu e oarba,e daltonista .

Fiecare iubire ce ne trece prin suflet isi lasa o amprenta imensa asupra noastra. Atat la nivelul caracterului pana la cele mai mici obiceiuri . Odata ce ai incheiat o poveste , in fiecare din cele ce vor urma vei cauta o farama din calitatile celui de inainte. Vei cauta acel barbat care iti spunea chicotind sa inchizi geamul pentru ca va fi furtuna,sau pe cel care iti spune sa te imbraci mai gros si te certa daca nu ii ascultai sfatul. Vei cauta si defecte,nu numai calitati . Altfel cum ai putea zugravi un portret demult abandonat si cum ai mai putea compara povestile intre ele ?
In timp toate gradele de comparatie vor disparea,iar acel vechi portret va avea probabil cateva straturi de praf . Nu ti-ai mai amintit demult de el,poate doar in treacat. Ai fost mult prea ocupata cu noile lecti pe care ti le preda dragostea actuala si prea preocupata de obiceiurile lui, de a-l intelege si probabil de a-l invata ca pe propria ta persoana.
Asa suntem noi femeile,fiinte complicate ce afirmam ca nu ne pasa de anumite lucruri,defapt mintim cu nerusinare pentru ca ne pasa si de cel mai mic detaliu asa ca il invatam pe de rost pana ajungem sa stim ce face totul perfect si totodata prin asta speram ca noi vom atinge perfectiunea in ochi lui,caci doar asta conteaza,la asta se rezuma eforturile noastre. La fericirea lui,iar pentru asta suntem dispuse sa trecem de barierele imposibilului ,caci in dragoste totul e permis,iar el este acel "tot" doar al tau,restul sunt doar detali ce iti umplu viata,dar centrul Universului este evident cine este .
Sunt multi cei ce ne trec zilnic prin viata,prieteni ce poarta cu ei sute de amintiri,cunostinte noi sau poate mai vechi. Barbati cu priviri patrunzatoare,barbati care iti vor fura un zambet si poate cateva cuvinte , barbati frumosi pe care sigur ii vei admira,dar nici un zambet nu va fi la fel de perfect ca al lui,la fel cum nici un zambet pe care alti ti-l vor fura nu va fi ca cel pe care i-l vei oferi doar lui si oricat de frumosi ar fi toti acei barbati ce trec intamplator prin viata ta nici macar unul dintre ei nu e ca omul tau . El nu e intamplator,iar aici este delimitarea intre el si ceilalti,tu l-ai ales pe el.
Fiecare iubire e diferita si te va schimba mai mult sau mai putin,caci in fiecare persoana lasi ceva din tine si primesti la schimb altceva. Niciodata nu va avea acelasi parfum,esentele vor fi proportionate diferit,insa in momentul in care dragostea si-a pus bocancii noi si ti-a intrat in suflet nu  poti schimba prea multe,poti doar sa accepti,dar totusi,daca nu dragostea este ceea ce face lumea sa se invarta,atunci ce este ?
Nu va conta ca ochi lui nu sunt albastri,te vei pierde in nuanta maronie a ochilor ce-ti vor deveni religie. Nu va conta nici macar faptul ca patratelele la care ravnesti sunt inlocuite de una singura,ce-i drept voluminoasa,dar capul tau se va potrivi perfect pe umarul lui, iar intre degetele voastre e ceva mai mult decat o atingere.
Dragostea nu cere permisiuni ea doar exista,iar tu las-o sa existe,nu o ucide cu lucruri inutile. Nu are vre-o importanta cum arata iubirea ta, o vei proteja si oricate obstacole ar aparea,capul tau va fi tot pe umarul lui. Asta e perfectiunea simpla a vieti .
Tu poti fi printesa ,dar daca chipul tipului ce sapa santuri e singurul la care visezi, sti sigur ca iti vei parasi coroana fara regret pentru garsoniera acestuia.Dragostea nu e oarba,doar ne arata adevarata importanta a lucrurilor,dragostea e cum vrei tu sa fie. E mai sincera decat absolutul.
Dragi barbati,femeia voastra va aprecia un corp bine definit,dar imbratisarile voastre vor fi mult mai importante, poate va aprecia puterea si curajul altora,dar tot slabiciunile tale vor fi cele care castiga.
Iubirea este curajul de a recunoaste si accepta slabiciunile,atat ale tale, cat si a celuilalt,iar asta este apogeul.
In momentul in care ii vei iubi defectele ca parte intreaga a lui si vei inceta sa iti doresti sa-l mai schimbi,in momentul in care il vei iubi mai mult decat persoana ta sau cel putin in egala masura,in momentul in care sufletele voastre se leaga,completandu-se,contopindu-se in unul singur , inseamna ca ti-ai gasit omul .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu