miercuri, 14 ianuarie 2015

Ultima secunda

In ultima secunda a vietii mele voi fi nemuritoare,caci in acea ultima secunda pe care inima mea-si va stinge cea din urma bataie voi atinge apogeul prinsa intre doua lumi legate una de cealalta prin viata.
Nemurirea mea vor fi acele amintiri ce se vor derula la nesfarsit printr-o prisma usor tragica,dar toate fericirea-mi va sta intinsa la picioare in timp ce sufletu-mi va parasi trupul alegand un drum separat de acesta,luand o alta forma decat cea a copilei cu ochi negri in care s-au inecat atatea nopti lipsite de sens.
Va renaste in cateva momente dintr-un fir de mazare in cuibul unui pescarus si va invata sa zboare departe peste chipuri canda cunoscute,nemaiamintindu-si de ochi copilei cu vise nesfarsite in suvitele ce-i cad pe umeri,nemaiamintindu-si de trupul de inainte,insa va iubi valurile si nisipul cu aceiasi pasiune,iar inima ii va tremura la auzul acordurilor de chitara si atunci va fi la fel de trist ca si in trupul copilei,aceasta nu putea sa-si inalte aripile la cer,devenind lumina,ochi negri o impiedicau ,insa aceasta putea sa fredoneze acordurile nefericite ale vieti cu atata dragoste incat drama imbraca o alta forma .
Si astfel pescarusul a imbatranit ravnind la viata de dincolo de aripi , blestemandu-le si tot asa s-a lepadat de puful ce-i inconjura inima intorcandu-se in trupul copilei cu ochi negri .
Prin ochi fetei nimic nu era schimbat,aceiasi zi ,acelasi an , aceiasi ochi negri care tind a se inalta spre apus fara a mai intalni rasaritul,aceiasi dorinta nepotolita de a deveni una cu valurile in zborul ei .
Atingem nemurirea fara sa stim,fara sa ne amintim,fara sa simtim, de aceia momentul in care ne lovim de ultima secunda este pura nemurire si renastere.
Esti tu si in acelasi timp altcineva,sunt doua vieti ce pentru o singura secunda se contopesc in una,insa in final revi la forma ta originala,poate vei fi mereu persoana timida din colt sau alcolicul de la dezintoxicare sau acel familist convins,nu iti pot spune ce vei fi,insa eu voi ramane aceiasi copila cu ochii imbibati in negru care-si va purta visele-n par .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu